Дұрыс тамақтану: транс майларды күнделікті қолдану өлшемінен шығару

23.04.2024

Өнеркәсіптік өндірістегі транс майлар – бұл қажетсіз улы химикаттар,олар көбінесе тәтті наубайханада және қуырылған тағамдарда кездеседі.
Олар дұрыс тамақтанудың бөлігі болып табылмайды және көптеген ауыр созылмалы аурулардың дамуына әкелуі мүмкін. Трансмайлардан бас тарту сіздің және сіздің достарыңыз бен жақындарыныздың денсаулығы мен өмірін сақтай алады.

Денсаулыққа қауіпі:
Транс майлар артерияларды бітеп тастайтын холестеринді бляшкалардың пайда болуына ықпал етеді,және осылайша гипертония, инсульт және жүректің ишемиялық ауруының даму қаупін арттырады.
Сондай-ақ транс майларды тұтыну қант диабетінің тіпті Альцгеймер ауруы мен сүт безі қатерлі ісігінің дамуына әкелетінін көрсететін дәлелдер бар.
Дүние жүзінде транс майлары бар тағамдады тұтыну жыл сайын 500 000 –нан астам адамның өмірін қиялды-әр секунд сайын бір өлім.

Қандай өнімдерде транс майлар:
Попкорм және чипсы,кетчуп,майонез,тұздықтар,ет және балық жартылай фабрикаттар, фри картоптары,наггетсы,чебуректер және басқа да фаст –фуд өнімдері,балмұздақ,кондитерлік өнімдер,майға пісірілген заттар,сорпа,тұздықтар,кремдер,қуймақ,кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған қүрғақ қоспалар. Өкігішке орай азық –түлік жапсырылмаларында олардың құрамында транс майлары бар жоғы туралы ақпарат ұнемі көрсетілмейді.

Алдын алу:
Жартылай фабрикаттар мен дайын та.амдарды мүмкіндігінше жоюға тырысыңыз. Жемістер,көкіністер,дәнді дақылдар,жаңғақтар,майсыз ақуыз тағамдары тауық еті,балық,бұршақ,бұрщақ дақылдары,жасымық және т.б. сияқты табиғы тағамдарға көбірек көніл бөліңіз. Туыстарға және жақындарыңызға транс майлардың зияны туралы айтыңыз.

Лицензия 00986 DS

Accessibility